E-mail doorsturingen en instellingen

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een e-mail doorsturing kan aanmaken, aanpassen of verwijderen. Verder vindt u hier uitleg hoe u bij uw e-mail instellingen een domeinbeheerder en een catch-all adres in kan stellen.

• Een e-mail doorsturing zorgt er voor dat e-mails die verzonden worden naar een adres binnen uw domein afgeleverd worden op een ander (extern) adres.
  • Een domeinbeheerder zal e-mails krijgen wanneer de mailruimte van uw domein voor 90% in gebruik genomen is.
  • Een catch-all adres zorgt er voor dat alle e-mails die naar niet bestaande adressen binnen uw domein verzonden worden afgeleverd worden bij een door u gekozen e-mailadres.

Stap 1

Via de Inloggen pagina op de HostYou website komt u op uw Control Panel terecht met een lijst van alle domeinnamen die u bij HostYou heeft.

Control Panel

Achter de domeinnaam waarop u een e-mail doorsturing wilt aanmaken, aanpassen of verwijderen, of een domein beheerder of catch-all adres in wilt stellen, klikt u op beheren om bij het Dashboard van dat domein te komen.

Bent u niet op deze pagina? Klik dan bovenaan het scherm, links van uw gebruikersnaam, op de knop Control Panel.

Stap 2

Dashboard

In het menu aan de linkerkant klikt u op E-mail om uw instellingen te beheren.

• Om uw e-mail doorsturingen te beheren, gaat u naar Stap 3.
  • Om uw e-mail instellingen te beheren, gaat u naar Stap 9.

Stap 3

E-mail

Hier ziet u een overzicht van uw huidige e-mail doorsturingen.

Klik op het tabblad E-mail doorsturingen om uw e-maildoorsturingen te beheren.

• Om een e-maildoorsturing toe te voegen, ga naar Stap 4.
  • Om een e-maildoorsturing aan te passen, ga naar Stap 6.
  • Om een e-maildoorsturing te verwijderen, ga naar Stap 7.

Stap 4

E-mail doorsturingen

Hier ziet u een overzicht van uw huidige e-mail doorsturingen.

Klik op E-MAIL DOORSTURING TOEVOEGEN om een e-mail doorsturing toe te voegen.

Stap 5

E-mail doorsturing toevoegen

Geef hier alle eigenschappen van de e-mail doorsturing op.

• Alias zijn de adressen waar de doorsturing op moet luisteren naar nieuwe mails.
  • Bestemming is waarheen de e-mails gestuurd worden:
    • Eén adres hier kan u één adres opgeven om de e-mails af te leveren.
    • Meerdere adressen hier kan u een opsomming maken van adressen om de e-mails af te leveren.
    • Alle adressen binnen het domein zorgt er voor dat de e-mails afgeleverd worden op alle adressen binnen uw domein.

Wanneer u klaar bent klikt u op OPSLAAN om de doorsturing toe te voegen. Wanneer de doorsturing toegevoegd is, krijgt u hiervan een bevestiging.

Stap 6

E-mail doorsturingen

Hier ziet u uw huidige doorsturingen.
Klik op aanpassen achter de doorsturing die u wilt bewerken.

U krijgt nu dezelfde instellingen te zien als bij het aanmaken van de doosturing, voor meer uitleg over deze instellingen zie Stap 5.

Er zijn slechts enkele verschillen:

• Omdat u geen doorsturing toevoegt, maar er één wijzigt, verdwijnt de knop OPSLAAN EN NOG EEN TOEVOEGEN.
  • U krijgt de melding dat uw doorsturing is aangepast in plaats van aangemaakt nadat u op OPSLAAN klikt.

Stap 7

E-mail doorsturingen

Hier ziet u uw huidige doorsturingen.
Klik op verwijderen achter de doorsturing die u wilt verwijderen.

Stap 8

Verwijdering bevestigen

Klik op BEVESTIGEN om de e-mail doorsturing te verwijderen. Wanneer de doorsturing verwijderd is, krijgt u hiervan een melding.

Stap 9

E-mail

Hier ziet u uw huidige e-mailaccounts.
Klik op het tabblad Instellingen om uw e-mail instellingen te beheren.

Stap 10

Instellingen

Hier ziet u uw huidige e-mailinstellingen.

Algemene e-mail instellingen

• Domein beheerder hier kan u een e-mailadres opgeven als domeinbeheerder. Dit adres zal een e-mail ontvangen wanneer 90% van de totale mailruimte bereikt is.

E-mail doorsturing instellingen

Hier kan u instellen wat er moet gebeuren met e-mails die naar het domein verzonden worden.

• U kan kiezen wat er moet gebeuren met e-mails die naar een ongeldig e-mailadres binnen uw domein verzonden worden.
    • Verzenden naar een opgegeven e-mailadres. Standaard staat deze optie ingesteld naar het info@ adres.
    • De e-mails afwijzen.
  • U kan er voor kiezen het volledige domein door te sturen naar een andere Mail of Web Hosting.

Klik op OPSLAAN om de instellingen te bewaren.