Nameserver records beheren

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u op de HostYou nameservers een nameserver record kan aanmaken, aanpassen en verwijderen.
Dit kan één van de volgende types zijn: A, CNAME, MX, TXT of SRV.

Stap 1

Via de Inloggen pagina op de HostYou website komt u op uw Control Panel terecht met een lijst van alle domeinnamen die u bij HostYou heeft.

Control Panel

Achter de domeinnaam waar u een nameserver record wil aanmaken, aanpassen of verwijderen klikt u op beheren om bij het Dashboard te komen.

Bent u niet op deze pagina? Klik dan bovenaan het scherm, links van uw gebruikersnaam, op de knop Control Panel.

Stap 2

Dashboard

In het menu aan de linkerkant klikt u op Nameserver records om nameserver records te beheren.

• Om een nieuw nameserver record aan te maken, gaat u naar Stap 3.
  • Om een nameserver record aan te passen, gaat u naar Stap 5.
  • Om een nameserver record te verwijderen, gaat u naar Stap 6.

Stap 3

Nameserver records

Hier ziet u uw huidige records. Afhankelijk van de diensten die u op uw domeinnaam actief heeft staan, kan het zijn dat enkele records automatisch zijn aangemaakt.

Klik op de knop NAMESERVER RECORD TOEVOEGEN om een nieuw nameserver record aan te maken.

Stap 4

Nameserver record toevoegen

Geef hier alle eigenschappen van het record op.

• Type van record is het soort record dat gebruikt wordt.
    • A: een A-record zorgt ervoor dat een domeinnaam naar een IP-adres vertaald wordt.
    • CNAME: een CNAME-record vertaalt een hostnaam (subdomein) naar een andere hostnaam.
    • TXT: een TXT-record kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt en dient vooral om informatie te geven aan een andere server die erom vraagt. De meest gekende doeleinden voor een TXT-record zijn het instellen van SPF-, DKIM- en DMARC-records.
    • SRV: een SRV record wordt gebruikt wanneer u services heeft die door een bepaalde server geleverd worden (zoals SIP of CalDAV).
  • Hostnaam is het stuk dat voor uw domeinnaam geplaatst wordt, om aan te geven over welke hostnaam het heel specifiek gaat.
  • Afhankelijk van het type record zijn er één of meerdere velden om de waarde van het record in te geven.

Wanneer u klaar bent klikt u op OPSLAAN om het record toe te voegen. Wanneer het record toegevoegd is, krijgt u hiervan een bevestiging.

Stap 5

Nameserver records aanpassen

Hier ziet u een overzicht van uw huidige nameserver records.
Klik op aanpassen achter het record dat u wil bewerken.

U krijgt nu dezelfde instellingen te zien als bij het aanmaken van het record, met enkele verschillen:

• Type van record kan u niet aanpassen.
  • Omdat u geen record toevoegt, maar er één wijzigt, verdwijnt de knop OPSLAAN EN NOG EEN TOEVOEGEN.
  • U krijgt de melding dat uw record is aangepast in plaats van aangemaakt wanneer u op OPSLAAN klikt.

Stap 6

Nameserver records verwijderen

Hier ziet u een overzicht van uw huidige nameserver records.
Klik op verwijderen achter de account die u wil verwijderen.

Stap 7

Verwijdering bevestigen

Klik op BEVESTIGEN om het record te verwijderen. Wanneer het record verwijderd is, krijgt u hiervan een bevestiging.