Een domeinnaam en bijhorende diensten opzeggen

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een domeinnaam en de bijhorende diensten kan opzeggen.
Gaat het om een opzegging van enkel de diensten, maar moet de domeinnaamregistratie behouden blijven, neem dan contact op met administratie@hostyou.be

Stap 1

Via de Inloggen pagina op de HostYou website komt u op uw Control Panel terecht met een lijst van alle domeinnamen die u bij HostYou heeft.

Control Panel

Achter de domeinnaam dat u wenst op te zeggen, klikt u op beheren om bij het Dashboard van dat domein te komen.

Bent u niet op deze pagina? Klik dan bovenaan het scherm, links van uw gebruikersnaam, op de knop Control Panel.

Stap 2

Dashboard

In het menu aan de linkerkant klikt u op Opzeggen.

Stap 3

Keuze opzegtermijn

Hier kan u de keuze maken op welke termijn de domeinnaam zal worden opgezegd.
Bij het opzeggen van de domeinnaam en diensten zullen alle gekoppelde DNS-gegevens, e-mail en website verwijderd worden:

• Onmiddellijk: De domeinnaam en bijbehorende diensten worden op het eind van de dag opgezegd.
  • Op vervaldatum: De domeinnaam en bijbehorende diensten worden na de huidige vervaldatum (vermeld tussen de haakjes) niet langer vernieuwd.

Klik op BEVESTIGEN.

LET OP: Indien u de domeinnaam opzegt nadat u reeds een nieuwe factuur heeft ontvangen, zal de vervaldatum een jaar in de toekomst liggen.
Om de domeinnaam toch in het huidige jaar op te zeggen kiest u dan best voor onmiddellijke opzegging, of stuurt u een mail naar administratie@hostyou.be.
Zolang de factuur niet vervallen is, kan u een creditnota aanvragen.

Stap 4

Dubbele bevestiging

U ziet nu welke diensten er op welke datum opgezegd zullen worden.

Klik op BEVESTIGEN om door te gaan. Er word nu nog een mail met bevestiging van de opzegging verstuurd naar uw administratief contact.

Stap 5

Geannuleerd

U wordt terug gebracht naar uw Control Panel.
Bij de vervaldatum van opgezegde domeinnamen ziet u niet langer een datum staan, maar de status Geannuleerd.

Indien u wil weten hoelang u nog toegang heeft tot de diensten gekoppeld aan een opgezegde domeinnaam klikt u op beheren en gaat u weer naar Opzeggen.

Stap 6

Status opzeggen

U ziet nu wat de opzeggingsdatum van de domeinnaam en diensten is.

Om een domeinnaam en/of diensten weer te activeren kan u contact opnemen met administratie@hostyou.be.